Europe Stories Σλοβενία

Σπήλαιο Skocjan: Κάτι που δεν πρέπει να χάσεις στη Σλοβενία

Το μεγαλυτερο υπΟγειο φαράγγι της Ευρώπης, ω ναι!

Για όσους δε γνωρίζουν, λοιπόν, μιλάμε για ένα σύστημα σπηλαίων κλασικό στο ξεκίνημά του. “Silent cave”, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες, επεξηγήσεις από την οδηγό για χρονολογίες, πετρώματα και τα σχετικά.

Και έπειτα, έρχεται το χάος! Ο ποταμός Reka, ξεκινώντας από τα σύνορα με την Κροατία, εισέρχεται στο καρστικό υπέδαφος της Σλοβενίας σε αυτό το σημείο και δημιούργησε, ζωγράφισε καλύτερα, τη διαδρομή του μέσα από τα βράχια! Περπατούσαμε δίπλα σε φαράγγι στην ουσία, με το χειμαρρώδες ποτάμι κάτω μας και βρισκόμασταν δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ταυτόχρονα.

ΧωρΙς λόγια, άφωνοι κυριολεκτικά

Η οδηγός μας στο σημείο αυτό σταμάτησε να περιγράφει, αφού δε θα ακουγόταν, έτσι και αλλιώς. Για περίπου 40 λεπτά απλά περπατούσαμε με το στόμα ανοιχτό, ενώ ο κρότος του νερού ήταν εκκωφαντικός κάποιες φορές.

Η φωτογράφιση κανονικά απαγορεύεται στο συγκεκριμένο σπήλαιο, ενώ ο φωτισμός δε βοηθάει, στην περίπτωση που δε σταθεί κάποιος με τρίποδο και επαγγελματική μηχανή. Όλο το υλικό που έχουμε από εκεί είναι από τα κινητά μας, η πραγματικότητα είναι κλάσεις ανώτερη, σας το εγγυώμαι.
Καλύτερα να απολαύσετε κάθε στιγμή στο τρομερό αυτό θαύμα της φύσης, για να κρατήσετε αναμνήσεις υπέροχες!

ΧρΗσιμες πληροφορΙες για αξέχαστες εμπειρίες
  • Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Ναι, τα σπήλαια Skocjan δεν έχουν την πολυκοσμία των Postojna, αλλά καλύτερα να είστε από τα πρώτα γκρουπ που θα μπούνε.
  • Το εισιτήριο κοστίζει από 5,5 ως 12 ευρώ, ανάλογα και την περίοδο, φυσικά. Δεν υπάρχει σύγκριση με το ακραίο κόστος των Postojna.
  • Το πάρκινγκ είναι δωρεάν, το περπάτημα λίγο κουραστικό ίσως στο τέλος. Βγαίνει με κάποιο μικρό διάλειμμα, όμως. Ο μικρός μας συνταξιδιώτης δε χρειάστηκε ούτε αυτό, τόση ήταν η χαρά και το ενδιαφέρον του!

Από όσα έχουμε δει στην όμορφη αυτή χώρα, λοιπόν, το σπήλαιο Skocjan είναι σίγουρα το κορυφαίο αξιοθέατο. Άλλωστε, τα θαύματα της φύσης συνήθως αποδεικνύονται ανώτερα κάθε ανθρώπινου επιτεύγματος.

Διάβασε και άλλα Europe Stories εδώ.

© 2023, Α&Κ Travelife. All rights reserved.

Travel Editors at 12 | Website

Γεια σου! Είμαστε η Αλιόνα και ο Κώστας, μέλη του Travel Vibe από το 2019.

Είτε πρόκειται για ολιγόωρη εκδρομή, πεζοπορία, γνωριμία με ένα μικρό χωριό του τόπου μας, είτε για πολυήμερο ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο, αγαπάμε να ταξιδεύουμε και μετά να γράφουμε για τις εμπειρίες μας. Μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφτεί περίπου 50 χώρες. Πάνω από τις μισές με συνοδοιπόρο τον γιο μας, που γεννήθηκε το 2017 και από τον πρώτο μήνα της γέννησής του μας ακολουθεί παντού.

Λατρεύουμε τη φύση, το κάμπινγκ, τις πεζοπορίες και τα απλά πράγματα, μας αρέσουν όμως και κάποια ιδιαίτερα μουσεία, το περπάτημα στις πόλεις και μια αξιόλογη παράσταση. Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε αξιόλογο κατάλυμα, αν πραγματικά το θέλουμε.

Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, hostel, αλλά και σε πρόποδες ηφαιστείων στη σκηνή μας, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους.

Έχουμε μεγάλη αδυναμία στα οδικά ταξίδια. Έτσι, το 2019 αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε μια παύση στην επαγγελματική μας ζωή, και φύγαμε οδικώς από την Κρήτη μέχρι την Ισλανδία! 3 μήνες στο δρόμο μας έμαθαν πολλά και μας έδεσαν ακόμη περισσότερο σαν οικογένεια. Ήταν πραγματική περιπέτεια!

Στο Travel Vibe γράφουμε για τα αγαπημένα μας μέρη, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε στο πνεύμα του κάθε ταξιδιού και να δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές ή χρήσιμες πληροφορίες. Όλα τα ταξίδια τα σχεδιάζουμε και τα οργανώνουμε μόνοι μας, και θεωρούμε πως αυτό είναι και από τα πιο ευχάριστα κομμάτια της κάθε εμπειρίας.

Αν σας αρέσει το διάβασμα και θέλετε να βουτήξετε στις ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές ιστορίες μας, μπείτε στον ιστότοπό μας www.aktravelife.com.

Αν θέλετε να μας γνωρίσετε λίγο καλύτερα και να βλέπετε τα ταξιδάκια μας live στα stories, ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook. Πρόσφατα ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε και TikTok, πείτε ένα γεια! 🙂

#familytravel #naturelover #adventuretravel #roadtriplover #lowbudget

About

Γεια σου! Είμαστε η Αλιόνα και ο Κώστας, μέλη του Travel Vibe από το 2019. Είτε πρόκειται για ολιγόωρη εκδρομή, πεζοπορία, γνωριμία με ένα μικρό χωριό του τόπου μας, είτε για πολυήμερο ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο, αγαπάμε να ταξιδεύουμε και μετά να γράφουμε για τις εμπειρίες μας. Μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφτεί περίπου 50 χώρες. Πάνω από τις μισές με συνοδοιπόρο τον γιο μας, που γεννήθηκε το 2017 και από τον πρώτο μήνα της γέννησής του μας ακολουθεί παντού. Λατρεύουμε τη φύση, το κάμπινγκ, τις πεζοπορίες και τα απλά πράγματα, μας αρέσουν όμως και κάποια ιδιαίτερα μουσεία, το περπάτημα στις πόλεις και μια αξιόλογη παράσταση. Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε αξιόλογο κατάλυμα, αν πραγματικά το θέλουμε. Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, hostel, αλλά και σε πρόποδες ηφαιστείων στη σκηνή μας, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους. Έχουμε μεγάλη αδυναμία στα οδικά ταξίδια. Έτσι, το 2019 αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε μια παύση στην επαγγελματική μας ζωή, και φύγαμε οδικώς από την Κρήτη μέχρι την Ισλανδία! 3 μήνες στο δρόμο μας έμαθαν πολλά και μας έδεσαν ακόμη περισσότερο σαν οικογένεια. Ήταν πραγματική περιπέτεια! Στο Travel Vibe γράφουμε για τα αγαπημένα μας μέρη, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε στο πνεύμα του κάθε ταξιδιού και να δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές ή χρήσιμες πληροφορίες. Όλα τα ταξίδια τα σχεδιάζουμε και τα οργανώνουμε μόνοι μας, και θεωρούμε πως αυτό είναι και από τα πιο ευχάριστα κομμάτια της κάθε εμπειρίας. Αν σας αρέσει το διάβασμα και θέλετε να βουτήξετε στις ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές ιστορίες μας, μπείτε στον ιστότοπό μας www.aktravelife.com. Αν θέλετε να μας γνωρίσετε λίγο καλύτερα και να βλέπετε τα ταξιδάκια μας live στα stories, ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook. Πρόσφατα ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε και TikTok, πείτε ένα γεια! :) #familytravel #naturelover #adventuretravel #roadtriplover #lowbudget

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.