Fresh Vibes Greece All Over Me

Βουργαρέλι Τζουμέρκων: Το μέρος που θα ηρεμήσει την ψυχή σου

Βουνα, μονοπατια, τρεχούμενα νερά

Δεν είναι και εύκολος ο δρόμος, για να φτάσει κανείς στα Αθαμανικά Όρη, όπως λέγονται αλλιώς τα Τζουμέρκα. Χαμηλή νέφωση τώρα το χειμώνα, στροφές και πιθανές κατολισθήσεις, φουσκωμένα ποτάμια.

Όπως σε πολλά πράγματα, όμως, σαν φτάνεις και αντικρίζεις την αγνή ομορφιά των χωριών και της φύσης εκεί, τα ξεχνάς όλα. Λέτε να μην το ξέρουν οι χιλιάδες Ισραηλινοί που επισκέπτονται σωρηδόν την περιοχή, εδώ και αρκετά χρόνια;

Βουργαρελι, Θεοδωριανα, με αρχοντική διαμονή

Επιλέξαμε αυτή τη φορά να μείνουμε στο Βουργαρέλι και να επικεντρωθούμε στη νοτιοανατολική πλευρά των Τζουμέρκων. Επιλέξαμε λοιπόν ως βάση ένα κατάλυμα υπέροχο, χωρίς υπερβολές. Το Rouista resort μας πρόσφερε τη γαλήνη, την άνεση και το περιβάλλον που χρειαζόμασταν.

 

Μα, το πιο σημαντικό στο Rouista είναι οι άνθρωποι του! Η Ελευθερία, ο Ανδρέας και όλοι όσοι γνωρίσαμε, πάντα με χαμόγελο και προθυμία να μας πληροφορήσουν για τις ομορφιές του τόπου τους. Αυτό δεν είναι άλλωστε που θα εκτιμούσε και οποιοσδήποτε ξένος επισκέπτης στην Ελλάδα;

Πεζοποριες με βαση το Βουργαρελι

Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας αυτή τη φορά, η βροχή αρκετή και η νέφωση χαμηλή. Έτσι, ανεβαίνοντας προς Θεοδώριανα “χαθήκαμε” στα σύννεφα, και αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο Βουργαρέλι, για μικρές πεζοπορίες γύρω από το χωριό.

Σημειώστε λοιπόν, κάμποσα εξαιρετικά σημεία, όλα με αφετηρία το Rouista resort και το Βουργαρέλι γενικότερα.

Τα λουτρά του καπετάνιου (Captain’s bath), ούτε μισή ώρα περπάτημα από το χωριό. Ο ήχος του νερού, ο μικρός καταρράκτης, η πυκνή βλάστηση και η θέα τριγύρω, σίγουρα θα μας έπειθαν ακόμη και να διανυκτερεύσουμε εκεί.

Η πηγή Λεπτοκαρυά, τι τρομερό μέρος! Ξεκινώντας τη διαδρομή από χαμηλά, μέσα στα πανύψηλα δέντρα, μέχρι να φτάσουμε κοντά στις πηγές. Η χειμωνιάτικη καταχνιά, το κρύο και το ψιλόβροχο ταίριαζαν ακόμη περισσότερο με το σκηνικό τριγύρω μας.

 

Και να ήταν μόνο αυτά… Η Κόκκινη Εκκλησιά, η νεραϊδογέφυρα, το μονοπάτι προς τον προφήτη Ηλία και ακόμη παραπάνω. Σε μέρη που μπορούμε να πεζοπορούμε από κορυφή σε κορυφή, στα μοναδικά Τζουμέρκα!

Τζουμέρκα Βουργαρέλι

Ντοπια προϊόντα, εξαισια κουζίνα

Ξέρετε τι χρειάζεται όμως, για να αντέχει κανείς τις πεζοπορίες, έτσι; Καλό φαγητό, εννοείται! Είπαμε να δοκιμάσουμε λοιπόν την κουζίνα του εστιατορίου στο ξενοδοχείο μας, και δε μετανιώσαμε. Μποστάνι λέγεται το εστιατόριο, όπου διαλέξαμε πιάτα με ντόπια κρέατα και λαχανικά, καθώς και κρασί από κοντινούς αμπελώνες. Ε, με τη θέα τριγύρω, τη ζεστασιά και τη γαλήνια ατμόσφαιρα, πώς να μη γεμίσεις μπαταρίες!

Μηπως να ερθουμε καλοκαιρι;;;

Μόνο δύο μέρες μείναμε αυτή τη φορά στα Τζουμέρκα. Οι καταρράκτες στα Θεοδώριανα, το ρέμα Μαρκς (δείτε τη διαδρομή εδώ) και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα έμειναν να μας περιμένουν για επόμενη φορά!

© 2023, Α&Κ Travelife. All rights reserved.

Travel Editors at 12 | Website

Γεια σου! Είμαστε η Αλιόνα και ο Κώστας, μέλη του Travel Vibe από το 2019.

Είτε πρόκειται για ολιγόωρη εκδρομή, πεζοπορία, γνωριμία με ένα μικρό χωριό του τόπου μας, είτε για πολυήμερο ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο, αγαπάμε να ταξιδεύουμε και μετά να γράφουμε για τις εμπειρίες μας. Μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφτεί περίπου 50 χώρες. Πάνω από τις μισές με συνοδοιπόρο τον γιο μας, που γεννήθηκε το 2017 και από τον πρώτο μήνα της γέννησής του μας ακολουθεί παντού.

Λατρεύουμε τη φύση, το κάμπινγκ, τις πεζοπορίες και τα απλά πράγματα, μας αρέσουν όμως και κάποια ιδιαίτερα μουσεία, το περπάτημα στις πόλεις και μια αξιόλογη παράσταση. Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε αξιόλογο κατάλυμα, αν πραγματικά το θέλουμε.

Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, hostel, αλλά και σε πρόποδες ηφαιστείων στη σκηνή μας, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους.

Έχουμε μεγάλη αδυναμία στα οδικά ταξίδια. Έτσι, το 2019 αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε μια παύση στην επαγγελματική μας ζωή, και φύγαμε οδικώς από την Κρήτη μέχρι την Ισλανδία! 3 μήνες στο δρόμο μας έμαθαν πολλά και μας έδεσαν ακόμη περισσότερο σαν οικογένεια. Ήταν πραγματική περιπέτεια!

Στο Travel Vibe γράφουμε για τα αγαπημένα μας μέρη, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε στο πνεύμα του κάθε ταξιδιού και να δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές ή χρήσιμες πληροφορίες. Όλα τα ταξίδια τα σχεδιάζουμε και τα οργανώνουμε μόνοι μας, και θεωρούμε πως αυτό είναι και από τα πιο ευχάριστα κομμάτια της κάθε εμπειρίας.

Αν σας αρέσει το διάβασμα και θέλετε να βουτήξετε στις ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές ιστορίες μας, μπείτε στον ιστότοπό μας www.aktravelife.com.

Αν θέλετε να μας γνωρίσετε λίγο καλύτερα και να βλέπετε τα ταξιδάκια μας live στα stories, ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook. Πρόσφατα ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε και TikTok, πείτε ένα γεια! 🙂

#familytravel #naturelover #adventuretravel #roadtriplover #lowbudget

About

Γεια σου! Είμαστε η Αλιόνα και ο Κώστας, μέλη του Travel Vibe από το 2019. Είτε πρόκειται για ολιγόωρη εκδρομή, πεζοπορία, γνωριμία με ένα μικρό χωριό του τόπου μας, είτε για πολυήμερο ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο, αγαπάμε να ταξιδεύουμε και μετά να γράφουμε για τις εμπειρίες μας. Μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφτεί περίπου 50 χώρες. Πάνω από τις μισές με συνοδοιπόρο τον γιο μας, που γεννήθηκε το 2017 και από τον πρώτο μήνα της γέννησής του μας ακολουθεί παντού. Λατρεύουμε τη φύση, το κάμπινγκ, τις πεζοπορίες και τα απλά πράγματα, μας αρέσουν όμως και κάποια ιδιαίτερα μουσεία, το περπάτημα στις πόλεις και μια αξιόλογη παράσταση. Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε αξιόλογο κατάλυμα, αν πραγματικά το θέλουμε. Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, hostel, αλλά και σε πρόποδες ηφαιστείων στη σκηνή μας, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους. Έχουμε μεγάλη αδυναμία στα οδικά ταξίδια. Έτσι, το 2019 αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε μια παύση στην επαγγελματική μας ζωή, και φύγαμε οδικώς από την Κρήτη μέχρι την Ισλανδία! 3 μήνες στο δρόμο μας έμαθαν πολλά και μας έδεσαν ακόμη περισσότερο σαν οικογένεια. Ήταν πραγματική περιπέτεια! Στο Travel Vibe γράφουμε για τα αγαπημένα μας μέρη, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε στο πνεύμα του κάθε ταξιδιού και να δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές ή χρήσιμες πληροφορίες. Όλα τα ταξίδια τα σχεδιάζουμε και τα οργανώνουμε μόνοι μας, και θεωρούμε πως αυτό είναι και από τα πιο ευχάριστα κομμάτια της κάθε εμπειρίας. Αν σας αρέσει το διάβασμα και θέλετε να βουτήξετε στις ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές ιστορίες μας, μπείτε στον ιστότοπό μας www.aktravelife.com. Αν θέλετε να μας γνωρίσετε λίγο καλύτερα και να βλέπετε τα ταξιδάκια μας live στα stories, ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook. Πρόσφατα ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε και TikTok, πείτε ένα γεια! :) #familytravel #naturelover #adventuretravel #roadtriplover #lowbudget

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.