Fresh Vibes Greece All Over Me

Βουργαρέλι Τζουμέρκων: Το μέρος που θα ηρεμήσει την ψυχή σου

Βουνα, μονοπατια, τρεχούμενα νερά

Δεν είναι και εύκολος ο δρόμος, για να φτάσει κανείς στα Αθαμανικά Όρη, όπως λέγονται αλλιώς τα Τζουμέρκα. Χαμηλή νέφωση τώρα το χειμώνα, στροφές και πιθανές κατολισθήσεις, φουσκωμένα ποτάμια.

Όπως σε πολλά πράγματα, όμως, σαν φτάνεις και αντικρίζεις την αγνή ομορφιά των χωριών και της φύσης εκεί, τα ξεχνάς όλα. Λέτε να μην το ξέρουν οι χιλιάδες Ισραηλινοί που επισκέπτονται σωρηδόν την περιοχή, εδώ και αρκετά χρόνια;

Βουργαρελι, Θεοδωριανα, με αρχοντική διαμονή

Επιλέξαμε αυτή τη φορά να μείνουμε στο Βουργαρέλι και να επικεντρωθούμε στη νοτιοανατολική πλευρά των Τζουμέρκων. Επιλέξαμε λοιπόν ως βάση ένα κατάλυμα υπέροχο, χωρίς υπερβολές. Το Rouista resort μας πρόσφερε τη γαλήνη, την άνεση και το περιβάλλον που χρειαζόμασταν.

 

Μα, το πιο σημαντικό στο Rouista είναι οι άνθρωποι του! Η Ελευθερία, ο Ανδρέας και όλοι όσοι γνωρίσαμε, πάντα με χαμόγελο και προθυμία να μας πληροφορήσουν για τις ομορφιές του τόπου τους. Αυτό δεν είναι άλλωστε που θα εκτιμούσε και οποιοσδήποτε ξένος επισκέπτης στην Ελλάδα;

Πεζοποριες με βαση το Βουργαρελι

Ο καιρός δεν ήταν με το μέρος μας αυτή τη φορά, η βροχή αρκετή και η νέφωση χαμηλή. Έτσι, ανεβαίνοντας προς Θεοδώριανα “χαθήκαμε” στα σύννεφα, και αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο Βουργαρέλι, για μικρές πεζοπορίες γύρω από το χωριό.

Σημειώστε λοιπόν, κάμποσα εξαιρετικά σημεία, όλα με αφετηρία το Rouista resort και το Βουργαρέλι γενικότερα.

Τα λουτρά του καπετάνιου (Captain’s bath), ούτε μισή ώρα περπάτημα από το χωριό. Ο ήχος του νερού, ο μικρός καταρράκτης, η πυκνή βλάστηση και η θέα τριγύρω, σίγουρα θα μας έπειθαν ακόμη και να διανυκτερεύσουμε εκεί.

Η πηγή Λεπτοκαρυά, τι τρομερό μέρος! Ξεκινώντας τη διαδρομή από χαμηλά, μέσα στα πανύψηλα δέντρα, μέχρι να φτάσουμε κοντά στις πηγές. Η χειμωνιάτικη καταχνιά, το κρύο και το ψιλόβροχο ταίριαζαν ακόμη περισσότερο με το σκηνικό τριγύρω μας.

 

Και να ήταν μόνο αυτά… Η Κόκκινη Εκκλησιά, η νεραϊδογέφυρα, το μονοπάτι προς τον προφήτη Ηλία και ακόμη παραπάνω. Σε μέρη που μπορούμε να πεζοπορούμε από κορυφή σε κορυφή, στα μοναδικά Τζουμέρκα!

Τζουμέρκα Βουργαρέλι

Ντοπια προϊόντα, εξαισια κουζίνα

Ξέρετε τι χρειάζεται όμως, για να αντέχει κανείς τις πεζοπορίες, έτσι; Καλό φαγητό, εννοείται! Είπαμε να δοκιμάσουμε λοιπόν την κουζίνα του εστιατορίου στο ξενοδοχείο μας, και δε μετανιώσαμε. Μποστάνι λέγεται το εστιατόριο, όπου διαλέξαμε πιάτα με ντόπια κρέατα και λαχανικά, καθώς και κρασί από κοντινούς αμπελώνες. Ε, με τη θέα τριγύρω, τη ζεστασιά και τη γαλήνια ατμόσφαιρα, πώς να μη γεμίσεις μπαταρίες!

Μηπως να ερθουμε καλοκαιρι;;;

Μόνο δύο μέρες μείναμε αυτή τη φορά στα Τζουμέρκα. Οι καταρράκτες στα Θεοδώριανα, το ρέμα Μαρκς (δείτε τη διαδρομή εδώ) και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα έμειναν να μας περιμένουν για επόμενη φορά!

© 2023, Α&Κ Travelife. All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *