Europe Stories Πορτογαλία

Λισσαβόνα: Το διαμάντι της Ιβηρικής χερσονήσου

Αν μας ρωτούσε κάποιος ποια είναι η καλύτερη πόλη που έχουμε επισκεφθεί μέχρι τώρα, θα απαντούσαμε χωρίς δισταγμό “Λισαβόνα”!!! Μας εξέπληξε τόσο θετικά που δεν το περιμέναμε σε σχέση με τις αρχικές μας προσδοκίες. Παρακάτω θα διαβάσετε έναν πλήρη οδηγό για 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) για τη Λισαβόνα + 1 ημερήσια εκδρομή στα περίχωρα της πολης. Λοιπόν, χαλαρώστε και αφήστε μας να σας ταξιδέψουμε!!!

Αξιοθέατα

Ας ξεκινήσουμε με το δυτικό κομμάτι της πόλης, όπου βρίσκεται το πιο σημαντικό αξιοθέατο της που δεν είναι άλλο από τον Πύργο του Μπελέμ (Torrede Belém) ενταγμένο στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς στην UNESCO. Χτίστηκε ως φρούριο στη μέση του ποταμού Τάγου την χρυσή εποχή των Ανακαλύψεων (1521) και αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά παραδείγματα του ρυθμού μανουελίνο. Φροντίστε να ανέβετε στην ταράτσα του πύργου αλλά και να δείτε όλο το βαρύ εξοπλισμό με κανόνια που διαθέτει.

Απέναντι βρίσκεται η Μονή των Ιερωνυμιτών (Mosteirodos Jeronimos), ενταγμένη στα μνημεία UNESCO και αποτελεί σύμβολο του πλούτου της εποχής των Ανακαλύψεων. Κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει την προηγούμενη εκκλησία αφιερωμένη στην Santa Maria de Belém και βρίσκεται μέσα ο τάφος του Βάσκο Ντε Γκάμα αλλά και του διάσημου ποιητή Φερνάντο Πεσόα. Από εκεί ξεκίνησε το περίφημο ταξίδι του ο Βάσκο Ντε Γκάμα για την Ινδία. Να ανεβείτε στον 1ο όροφο ώστε να βγάλετε φωτογραφία με φόντο το κτίριο και τον κήπο.

Συμπληρώνοντας το δυτικό κομμάτι κλείνουμε με το Μνημείο των Ανακαλύψεων (Padrãodos Descobrimentos)στις εκβολές του ποταμού Τάγου, το όποιο χτίστηκε το 1960 για να τιμήσει τα 500 χρόνια μετά το θάνατο του Ερρίκου του Θαλασσοπόρου. Στις 2 όψεις του έχει όλους τους σημαντικούς θαλασσοπόρους που συνέβαλαν στην χρυσή εποχή των θαλάσσιων εξερευνήσεων. Μπορείτε να ανέβετε πάνω και να απολαύσετε την απέραντη θέα που σας χαρίζει το μνημείο. Δυστυχώς, ήταν υπό συντήρηση και είχε σκαλωσιές παντού.

Πριν την επιστροφή μας στο κέντρο, κάναμε μια στάση στη Βασιλική Εστρέλα (BasilicadeEstrella) η οποία έχει μπαρόκ και νεοκλασικό ρυθμό. Ανατέθηκε από τη βασίλισσα Μαρία την 1η της Πορτογαλίας κι ολοκληρώθηκε το 1790. Ανεβήκαμε πάνω στην οροφή της εκκλησίας, η οποία μας χάρισε απίθανη θέα και φωτογραφίες και αν δεν έχετε υψοφοβία τολμήστε να κοιτάξετε από τον επιβλητικό τρούλο προς το εσωτερικό της εκκλησίας. Η είσοδος στην εκκλησία είναι δωρεάν.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλά σημαντικά αξιοθέατα. Ας ξεκινήσουμε με το ναό του Αγίου Ρόκκου (IgrejadeSaoRoque) σε ρυθμό μπαρόκ, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1619. Εξωτερικά μπορεί να μη σας γεμίζει το μάτι αλλά όταν δείτε τι υπάρχει στο εσωτερικό του θα καταλάβετε γιατί θεωρείται σημαντική. Αποτελείται από τεμπλό με οκτώ κύρια παρεκκλήσια και άλλους πέντε βωμούς με πολυτελή διακόσμηση.

Μετέπειτα φθάνουμε στα ερείπια της μονής Κάρμο (Igrejado Conventodo Carmo) στη συνοικία Μπάισα-Σιάντο (Biaxa Chiado) που χρησίμευε ως μοναστήρι για το τάγμα των Καρμηλιτών. Η μονή του 14ου αιώνα έχει υποστεί σοβαρές βλάβες μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1755 και διατηρεί μόνο τον κύριο ναό με τις αψίδες και τις κολώνες του. Η οροφή του ναού δε σώζεται, γι’ αυτό μην την επισκεφτείτε με άστατο καιρό.

Περπατώντας από τη μονή φτάνουμε σε κοντινή απόσταση στον ανελκυστήρα της Σάντα Τζούστα (Elevadorde Santa Justa), ο οποίος κατασκευάστηκε to 1899 σαν μέσο που συνέδεε τις περιοχές Baixa και Largo do Carmo. Από το ψηλότερο σημείο του ανελκυστήρα θα δείτε πανοραμική θέα της πόλης. Όσοι έχετε κλειστοφοβία, δεν το προτείνουμε.

Η πλατεία Ρόσσιο (Rossio) ή αλλιώς PraçaDomPedroIVβρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί σημείο συνάντησης, όπου και υπάρχει το άγαλμα, ύψους 23 μέτρων, του βασιλιά Πέτρου του 4ου από το 1870. Υπάρχουν πολλά ιστορικά μαγαζιά γύρω από αυτήν.

Αξίζει να κάνετε περίπατο στον κεντρικό πεζόδρομο στη Λισαβόνα που καταλήγει στην αψίδα Ρούα Αγκούστα (Arcoda Rua Augusta), η οποία χτίστηκε για να τιμήσει την ανακατασκευή της πόλης μετά το φονικό σεισμό του 1755. Κοσμείται με αγάλματα ιστορικών μορφών. Λόγω του μεγάλου ύψους , περίπου 30m, όλα τα στοιχεία έπρεπε να γίνουν κολοσσιαία και σίγουρα όταν το βλέπεις θα νιώσεις θαυμασμό, όπως εμείς.

Η αψίδα καταλήγει στην πιο διάσημη πλατεία της πόλης την Κομέρσιο (PraçadoComércio) στον ποταμό Τάγο, η οποία είναι τεράστια. Η πλατεία αρχικά ονομαζόταν Τερέιρο ντε Πάκο (Terreiro do Paço) αλλά μετά το σεισμό τη μετονόμασαν για να δηλώσει τη νέα λειτουργία της για την οικονομία της Λισαβόνας. Στο σεισμό του 1755 καταστράφηκαν περίπου 200.000 βιβλία και χρειάστηκε έναν αιώνα για να ανοικοδομηθεί. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Ιωσήφ του 1ου (Joseph I) πάνω στο άλογο του να συνθλίβει φίδια. Η πλατεία λειτουργεί επίσης ως αφετηρία των τραμ προς τον πύργο Μπελέμ και τη Βασιλική Εστρέλα. Θα χρειαστείτε κατάλληλο φακό ώστε να μπορέσετε να τη φωτογραφήσετε λόγω του μεγέθους εκτός αν ανεβείτε στην αψίδα που είναι πιο εύκολο.

Στη συνοικία Αλφάμα (Alfama) δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Λισαβόνας με το όνομα Σε () από το 1147, ο οποίος συνδυάζει τρεις ρυθμούς. Από τα λίγα κτίρια που άντεξαν αλλά και ανοικοδομήθηκαν πολλές φορές. Ένα τεράστιο λαμπερό ροζέ παράθυρο ρίχνει άπλετο φως στο εσωτερικό της εκκλησίας. Επιπρόσθετα, υπάρχει θησαυροφυλάκιο όπου βρίσκονται τα πιο πολύτιμα αντικείμενα του ναού, όπως ασημικά, δισκοπότηρα, λειψανοθήκες, αγάλματα και μερικά σπάνια εικονογραφημένα χειρόγραφα.

Στην ίδια συνοικία , το κάστρο του Αγίου Γεωργίου (Castel ode SãoJorge)θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Λισαβόνας διότι προσφέρει άπλετη θέα σε όλη την πόλη, τον ποταμό Τάγο και τον ωκεανό. Το κάστρο έχει χρησιμεύσει σαν οχυρό για Φοίνικες, Καρχηδόνες, Ρωμαίους και Μαυριτανούς πριν πέσει στα χέρια των Πορτογάλων το 1147. Από τότε, έχει χρησιμοποιηθεί ως βασιλικό ανάκτορο, στρατιωτικό στρατόπεδο, “σπίτι” του εθνικού αρχείου και τώρα ως εθνικό μουσείο και μνημείο. Περιβάλλεται από μια τάφρο και η είσοδος γίνεται από μία πέτρινη γέφυρα. Φοβερό σημείο για φωτογραφίες της πόλης.

Για το τέλος, σας αφήσαμε να περάσετε στην άλλη άκρη της Λισαβόνας από τη γέφυρα της 25ης Απριλίου (25 de Abril Bridge) για να επισκεφτείτε το τεράστιο άγαλμα του Βασιλιά Χριστού (Monument ChristoRei) στο λόφο της συνοικίας Αλμάντα (Almada) Μπορείτε να μεταβείτε πιο εύκολα με καραβάκια που έχουν συχνά δρομολόγια Το συγκεκριμένο άγαλμα κατασκευάστηκε διότι οι Πορτογάλοι δεν αναμείχθηκαν καθόλου κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου και δεν είχαν καμία επίπτωση. Έχει ύψος 28 μέτρα και βρίσκεται πάνω σε τραπεζοειδές βάθρο 82 μέτρων, το οποίο γίνεται ορατό από την πόλη της Λισαβόνας. Η σημασιολογία της μορφής του Χριστού να σχηματίζει σταυρό με τα χέρια του απέναντι από την πόλη είναι σαν να την αγκαλιάζει και να την προστατεύει. Tip: Για να βγάλετε φωτογραφία με το άγαλμα, θα πρέπει να γονατίσει ο φωτογράφος.

Bonus!!! Εάν έχετε χρόνο, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Ενυδρείο της Λισαβόνας (Oceanáriode Lisboa), στο Parque das Nações, το οποίο θεωρείται περιοχή ανάπλασης στον ποταμό Τάγο. Διαθέτει τεράστια συλλογή από θαλάσσια είδη (16.000 ζώα και 450 είδη) και είναι από τα λίγα ενυδρεία στον κόσμο που φιλοξενεί φεγγαρόψαρα που μας έκαναν όντως ιδιαίτερη εντύπωση από κοντά. Υπάρχουν τέσσερις δεξαμενές γύρω από το κεντρικό ενυδρείο που φιλοξενούν τέσσερα διαφορετικά περιβάλλοντα χλωρίδας και πανίδας. Ειδικά αν έχετε και παιδί, σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Ημερήσια εκδρομή

Πως θα σας φαινόταν αν κάνατε μια εκδρομή στο National Palace of Queluz, Estoril, Cabo da Roca, Cascais και Sintra σε μία ημέρα; Λοιπόν, σας ενθαρρύνουμε να κάνετε τη συγκεκριμένη εκδρομή διότι ολοκληρώνει σε μεγάλο βαθμό τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε στα περίχωρα της Λισαβόνας. Μπορείτε να βρείτε μέσω internet τέτοια δρομολόγια.

Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη στάση στο εθνικό ανάκτορο της Κελούζ (National Palaceof Queluz), το οποίο άνοιξε το 1820 και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια του ρυθμού Ροκοκό στην Ευρώπη. Θεωρούταν ως οι Πορτογαλικές Βερσαλλίες και διαθέτει τεράστιο κήπο με σιντριβάνια και αγάλματα. Γάλλοι τεχνίτες επιμελήθηκαν το εσωτερικό του ανακτόρου που έχει την ίδια ομορφιά με τους εξωτερικούς χώρους . Πολλά από τα δωμάτια καταστράφηκαν με τη φωτιά του 1934 και μετά ανακαινίσθηκαν. Εντυπωσιακά δωμάτια είναι η αίθουσα Χoρού (The Ballroom) και των Πρεσβευτών (Hall of Ambassadors). Σας προτείνουμε να κάνετε βόλτα στους κήπους και να κάνετε μια γρήγορη ξενάγηση στο παλάτι.

Δεύτερη στάση, το Νο.1 αξιοθέατο της Πορτογαλίας, η πόλη Σίντρα (Sintra) με το εθνικό ανάκτορο του Σίντρα (SintraNacionalPalacio) και το περίφημο ανάκτορο Πένα (Palacio Nacional da Pena), το οποίο το θεωρούμε το καλύτερο αξιοθέατο του ταξιδιού μας. Θα επικεντρωθούμε μόνο στο Pena Palacio που νομίζεις ότι έχει ξεπεταχτεί από κάποιο παραμύθι με επιρροές από την εποχή του Ρομαντισμού και παντρεύει με ένα μαγικό τρόπο 4 ρυθμούς (Νεο-Γοτθικό, Νεο-Μανουελίνο, Νεo-Ισλαμικό και Νεο-Αναγεννησιακό) σύμφωνα με τις επιθυμίες του Βασιλιά Φερδινάνδου του 2ου. Θα εκπλαγείτε με τα πολλά χρώματα στο εξωτερικού του παλατιού και σίγουρα θα θελήσετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες που να τα περιέχει όλα. Ο διάσημος συγγραφέας Χαν Κρίστιαν Άντερσεν επισκεπτόταν συχνά το ανάκτορο διότι τον βοηθούσε στην έμπνευση σχετικά με τη συγγραφή των παραμυθιών του.

Επόμενη στάση;;; Το δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, το διάσημο ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα (Caboda Roca), όπου υπάρχει μία στήλη αφιερωμένη από τον Πορτογάλο ποιητή Luis de Camoes και αναγράφει “Εδώ τελειώνει η γη και ξεκινάει η θάλασσα”. Ετοιμαστείτε να πάρετε μια άγρια γεύση του Ατλαντικού Ωκεανού με τα ορμητικά κύματα να χτυπάνε με μανία τα τεράστια βράχια. Οπλιστείτε με μεγάλη υπομονή εάν φυσάει διότι δε θα σας αφήσει να σταθείτε εύκολα όρθιοι. Στο σημείο υπάρχει φάρος και παρατηρητήριο. Το ηλιοβασίλεμα είναι μαγικό αλλά να έχετε το νου σας ότι δεν έχει καθόλου καλό φωτισμό το βράδυ. Προσοχή διότι ο καιρός στο ακρωτήρι είναι ευμετάβλητος.

Η Πορτογαλική Ριβιέρα ή αλλιώς Κασκαΐς (Cascais)ήταν ένα ψαροχώρι μέχρι τον 19ο αιώνα αλλά από τα μέσα του 20ου αιώνα ο βασιλιάς Λουίς ο 1ος (Luis I) το χρησιμοποιούσε ως καλοκαιρινό θέρετρο για τη βασιλική οικογένεια. Η περιοχή θεωρείται ως μία από τις πλουσιότερες στην Πορτογαλία αλλά και την Ιβηρική Χερσόνησο. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε βόλτα παραλιακά στη μαρίνα. Θα δείτε πολλούς να κολυμπούν, να απολαμβάνουν τη θάλασσα και σε κοντινή απόσταση να υπάρχουν μικρά σκαφάκια. Σημαντικά αξιοθέατα το Palacete Seixas, το Cascais Citadel, το Casa de Santa Maria και το άγαλμα του βασιλιά Πέτρου Ι (King Peter I) στο κέντρο της πόλης.

Τελευταία στάση πριν την επιστροφή στη Λισαβόνα, είναι η παραθαλάσσια πόλη Εστορίλ (Estoril), όπου βρίσκεται το διάσημο καζίνο. Εδώ εμπνεύστηκε ο Ίαν Φλέμινγκ τη ταινία του James Bond “Casino Royale”. Θεωρείται όπως και το Cascais πολύ ακριβή περιοχή με υψηλό κόστος ζωής. Το Hotel Palacio ήταν το άνδρο των κατασκόπων αλλά και διπλωματών κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πόλεμου και υπάρχει και έκθεση στο ξενοδοχείο με αντικείμενα τους.

Φαγητό

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάτε Λισαβόνα και να μη φάτε ψάρι (σε χαμηλότερες τιμές από Ελλάδα). Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και το codfish (μπακαλιάρος του Ατλαντικού) αλλά όχι σε τουριστικά μαγαζιά στο κέντρο. Μείναμε ενθουσιασμένοι με το Frade dos Mares (χρειάζεται κράτηση μέσω thefork.pt) αλλά και το Estórias na Casa da Comida (κάπως ακριβό αλλά αξίζει). Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό pastéis de nata, μικρές μπουκιές με κρέμα, σερβίρονται με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Για τους λάτρεις του καφέ να επισκεφτείτε το Café A Brasileira στη Largo do Chiado, που λειτουργεί από το 1905 και ήταν σημείο συνάντησης μοντερνιστών ποιητών και συγγραφέων (θαμώνας ο γνωστός ποιητής F. Pesoa).

Μέσα μεταφοράς

Εάν θέλετε να κάνετε μια μίνι ξενάγηση η γραμμή 28 του τραμ σε περνάει από τις ιστορικές συνοικίες της πόλης και χρονολογείται από το 1930. Προσοχή στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στην πολυκοσμία στα τραμ διότι υπάρχουν πορτοφολάδες. Εμείς κινηθήκαμε με Uber και λεωφορεία.

Quiz: -Πως λέγεται ένα κάτοικος της Λισαβόνας στα αγγλικά;

-Alfacinha!!!!

© 2019 – 2020, TravelEat Thodoris & Mari. All rights reserved.

Travel Editors at 04

Γεια σας, είμαστε η Μάρη και ο Θοδωρής, ή αλλιώς οι TravelEat!

Είμαστε το πρώτο travel couple του Travelvibe από το 2018. Αγαπάμε πολύ τα ταξίδια, τις γαστρονομικές εμπειρίες και μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυτές τις εμπειρίες μας μέσα από τις φωτογραφίες και τα video στα social media μας. Συνήθως ταξιδεύουμε στην Ευρώπη και στα ελληνικά νησιά.

Μας αρέσει πού να δοκιμάζουμε την κάθε τοπική κουζίνα που επισκεπτόμαστε ενώ έχουμε αδυναμία στην ιταλική. Η Μάρη τρελαίνεται για οτιδήποτε mainstream και famous brand ενώ ο Θοδωρής έχει αδυναμία να μαθαίνει την ιστορία για κάθε αξιοθέατο και πόλη. Γενικά, η Μάρη είναι ο κινητήριος μοχλός της καθημερινής λειτουργίας της σελίδας μας ενώ ο Θοδωρής αυτός που οργανώνει τα ταξίδια και γράφει τα άρθρα.

Κάτι που πρέπει να ξέρεις για εμάς είναι ότι τα ταξίδια μας κυμαίνονται ανάμεσα σε mid-range και lux budget (αναλόγως τον προορισμό). Το αγαπημένο μας ταξίδι μέχρι στιγμής είναι η Λισαβόνα ενώ το Λονδίνο αποτελεί τον πιο συχνό προορισμό μας. Όσον αφορά τη γαστρονομία η Μάρη έχει αδυναμία στα επιδόρπια, προτιμά πιο κλασσικά πιάτα ενώ ο Θοδωρής είναι αυτός που τολμά να δοκιμάσει καινούριες γεύσεις. Η Μάρη μεγάλωσε στην Αθήνα και εργάζεται ως ψυχολόγος-ειδική παιδαγωγός. Ο Θοδωρής μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, αγαπά υπερβολικά την πόλη του και εργάζεται ως data scientist.

Στον ελεύθερο χρόνο μας αγαπάμε πάρα πολύ τις βόλτες με φίλους αλλά και να οργανώνουμε ταξίδια. Ο Θοδωρής ακούει συχνά μουσική, σερφάρει στο internet (είναι news-freak) ενώ η Μάρη έχει αδυναμία στο shopping, να κάνει κατασκευές και να βλέπει τηλεόραση.

Μπαίνοντας κάποιος στα social media κανάλια μας και ειδικότερα στο Instagram profile μας, μπορεί να δει όλα τα ταξίδια μας, τις γαστρονομικές επισκέψεις μας, το καθημερινό μας lifestyle αλλά και τα σχέδια μας για νέους προορισμούς.

Τα ταξίδια για εμάς είναι αυτό που μας γεμίζει μέσα μας. Να εξερευνήσουμε τον κόσμο, τους ανθρώπους, τα φαγητά τους, τις συνήθειες τους. Πιστεύουμε ότι τα ταξίδια σε κάνουν «πλουσιότερο» και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να κάνουμε ολοένα και περισσότερα.

#CoupleTravel #Foodies #Travelcomfort

Γεια σας, είμαστε η Μάρη και ο Θοδωρής, ή αλλιώς οι TravelEat! Είμαστε το πρώτο travel couple του Travelvibe από το 2018. Αγαπάμε πολύ τα ταξίδια, τις γαστρονομικές εμπειρίες και μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυτές τις εμπειρίες μας μέσα από τις φωτογραφίες και τα video στα social media μας. Συνήθως ταξιδεύουμε στην Ευρώπη και στα ελληνικά νησιά. Μας αρέσει πού να δοκιμάζουμε την κάθε τοπική κουζίνα που επισκεπτόμαστε ενώ έχουμε αδυναμία στην ιταλική. Η Μάρη τρελαίνεται για οτιδήποτε mainstream και famous brand ενώ ο Θοδωρής έχει αδυναμία να μαθαίνει την ιστορία για κάθε αξιοθέατο και πόλη. Γενικά, η Μάρη είναι ο κινητήριος μοχλός της καθημερινής λειτουργίας της σελίδας μας ενώ ο Θοδωρής αυτός που οργανώνει τα ταξίδια και γράφει τα άρθρα. Κάτι που πρέπει να ξέρεις για εμάς είναι ότι τα ταξίδια μας κυμαίνονται ανάμεσα σε mid-range και lux budget (αναλόγως τον προορισμό). Το αγαπημένο μας ταξίδι μέχρι στιγμής είναι η Λισαβόνα ενώ το Λονδίνο αποτελεί τον πιο συχνό προορισμό μας. Όσον αφορά τη γαστρονομία η Μάρη έχει αδυναμία στα επιδόρπια, προτιμά πιο κλασσικά πιάτα ενώ ο Θοδωρής είναι αυτός που τολμά να δοκιμάσει καινούριες γεύσεις. Η Μάρη μεγάλωσε στην Αθήνα και εργάζεται ως ψυχολόγος-ειδική παιδαγωγός. Ο Θοδωρής μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, αγαπά υπερβολικά την πόλη του και εργάζεται ως data scientist. Στον ελεύθερο χρόνο μας αγαπάμε πάρα πολύ τις βόλτες με φίλους αλλά και να οργανώνουμε ταξίδια. Ο Θοδωρής ακούει συχνά μουσική, σερφάρει στο internet (είναι news-freak) ενώ η Μάρη έχει αδυναμία στο shopping, να κάνει κατασκευές και να βλέπει τηλεόραση. Μπαίνοντας κάποιος στα social media κανάλια μας και ειδικότερα στο Instagram profile μας, μπορεί να δει όλα τα ταξίδια μας, τις γαστρονομικές επισκέψεις μας, το καθημερινό μας lifestyle αλλά και τα σχέδια μας για νέους προορισμούς. Τα ταξίδια για εμάς είναι αυτό που μας γεμίζει μέσα μας. Να εξερευνήσουμε τον κόσμο, τους ανθρώπους, τα φαγητά τους, τις συνήθειες τους. Πιστεύουμε ότι τα ταξίδια σε κάνουν «πλουσιότερο» και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να κάνουμε ολοένα και περισσότερα. #CoupleTravel #Foodies #Travelcomfort

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.