Europe Stories Food Stories Ισπανία

Museu de la xocolata: Το πιο γλυκό μουσείο της Ισπανίας

Hola!

Αν υπάρχει κάτι που λατρεύεται καθολικά, πιστεύω ότι αυτό είναι η σοκολάτα! (και οι τηγανητές πατάτες)

Note: Αυτή τη στιγμή γράφω μασουλώντας ένα μελομακάρονο με επικάλυψη σοκολάτας!!!

Γι αυτό και θα σας πάρω μαζί μου για μια μικρή περιήγηση στο μουσείο σοκολάτας της Βαρκελώνης.

Πρόκειται για ένα χώρο εκπαίδευσης και ταυτόχρονα ψυχαγωγίας που επιτρέπει στους επισκέπτες ν’ ανακαλύψουν την προέλευση της σοκολάτας και να μάθουν για την άφιξη και την εξάπλωσή της στην Ευρώπη .

History: Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το μουσείο είχε ήδη σχέση με τη σοκολάτα αφού το 18ο αιώνα οι στρατιώτες του Bourbon ήταν φανατικοί καταναλωτές σοκολάτας και στις στρατιωτικές ακαδημίες , το πρωινό περιελάμβανε ψωμί με σοκολάτα! Επίσης , όταν τα στρατεύματα λειτουργούσαν ως φρουρά και βρίσκονταν μέσα στα στρατόπεδα, έτρωγαν σοκολάτα αρκετά συχνά!

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό ν’ αναφέρουμε ότι ακόμα και τώρα , η σοκολάτα λειτουργεί έμπνευση για φάσμα των δραστηριοτήτων οι οποίες και προσφέρονται  από το μουσείο. Υπάρχει  υλικό που απευθύνεται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και για βρέφη! Γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούνται και αρκετά workshops στο χώρο αυτό.

Στην είσοδο θα παραλάβετε το εισιτήριό σας, το οποίο δεν είναι άλλο από μία σοκολάτα με περιτύλιγμα έκπληξη! Τη σημαία της χώρας σας και χαιρετισμό στη γλώσσα σας! Προσοχή μην πετάξετε το περιτύλιγμα (στο οποίο βρίσκεται το barcode) γιατί δεν θα μπορέσετε να περάσετε από τον έλεγχο. Για να σας πω την αλήθεια η λιχουδιά αυτή ήταν από μαύρη σοκολάτα και δεν με ξετρέλανε, αλλά ήταν πολύ πρωτότυπη ιδέα και τέτοιες ιδέες τις επικροτούμε!

Μπαίνοντας στον κυρίως χώρο του μουσείου , θα βρείτε διάφορα ταμπλό με πληροφορίες για την ιστορία της σοκολάτας , τον κόσμο των Maya & Aztec  (που ήταν οι πρώτοι που επεξεργάστηκαν αυτό το αγαθό ) , την μεταφορά της στην Ισπανία και πως εντάχθηκε στην κουλτούρα αυτού του τόπου.

Συνεχίζοντας, θα βρείτε μια υπέροχη συλλογή γλυπτών φτιαγμένα από σοκολάτα και εμπνευσμένα από την ιστορία, τα μνημεία, τους ήρωες των comics και πολλά άλλα!. Εμένα αγαπημένο μου ήταν αυτό του Λούκυ Λούκ και του Αστεριξ!!! Κατασκευές που αναπαριστούν εικόνες από ταινίες, κινούμενα σχέδια, ιστορικά μνημεία αλλά και ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της Barcelona, σας περιμένουν για να θαυμάσετε από κοντά την κάθε λεπτομέρεια τους. Ακόμη, θα συναντήσετε και διάφορα μηχανήματα επεξεργασίας της σοκολάτας και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτεί η κάθε πλάκα σοκολάτας!

Μόσχα
Τζόκερ
Έργο του Gaudi
Asterix & Obelix
Κοτοπουλάκι που δεν θυμάμαι πως το λένε
Δον Κιχώτης
Τεν τεν

Lucky Luke
Πάσχα
Avatar
Στρουμφάκια
καλούπια για πλάκες σοκολάτας

 Λίγο πριν την έξοδο, στο museum shop – cafe θα βρείτε vintage κουτιά με σοκολατάκια διαφόρων γεύσεων καθώς και ένα συντριβάνι σοκολάτας!

Υ.Σ. Να ρωτήσετε τι γεύσεις έχουν στο περιεχόμενό τους τα κουτιά γιατί εγώ πήρα κατά λάθος με γεύση φράουλα που τη σιχαίνομαι! Αλλά μου έμεινε το ωραίο κουτάκι!

Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες , τα εισιτήρια και τα workshops , θα βρείτε εδώ.

Μέχρι την επομένη φορά , σας στέλνω σοκολατένιους χαιρετισμούς μασουλώντας το τρίτο μελομακάρονο με σοκολάτα.

© 2019 – 2020, . All rights reserved.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.