Fresh Vibes Tips & Thoughts

H σωστή προετοιμασία του ταξιδιού και πως θα την πετύχεις

Ταξίδια! Ο καλύτερος τρόπος ξεκούρασης και διαφυγής από τη ρουτίνα. Και ποιος δε συμφωνεί με αυτό! Αποτελούν μια απόδραση από την καθημερινότητα και μας δίνουν σίγουρα νέες εμπειρίες. Είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου από πολλές απόψεις. Αυτές οι αποδράσεις από το καθημερινό σου πρόγραμμα μικρές ή πιο μεγάλες είναι σίγουρα αυτό που επιθυμείς περισσότερο για να ξεκουραστείς και να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις σου. Ωστόσο, τα ταξίδια προϋποθέτουν προετοιμασία, σωστή οργάνωση και χρόνο για να τα προγραμματίσεις.

Κάνε λίστα

Το βασικό για ένα οργανωμένο ταξίδι είναι να φτιάξεις μια λίστα αρκετές μέρες πριν την πολυπόθητη ημερομηνία αναχώρησης σου! Σβήνε, γράφε και η λίστα θα είναι έτοιμη μέρες πριν το ταξίδι σου!

Ετοίμασε σωστά τα ταξιδιωτικά έγγραφα

Πολύ σημαντικά είναι τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Φρόντισε να έχεις μαζί σου ταυτότητα ή διαβατήριο (αναλόγως τον προορισμό σου), αλλά και το check in σου αν πρόκειται να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική μορφή. Ναι και σε έντυπη γιατί μπορεί το κινητό να σβήσει από μπαταρία ή κάποιος να στο κλέψει!

Πάρε τη σωστή σε μέγεθος βαλίτσα

Μην κάνεις υπερβολές με τα ρούχα αν το ταξίδι σου είναι ολιγοήμερο. Πάρε αυτά που χρειάζεσαι πραγματικά. Καλό είναι να τσεκάρεις τον καιρό και τις θερμοκρασίες που θα συναντήσεις στο ταξίδι σου για να μη βρεθείς προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Τα travel size μπουκαλάκια για την προσωπική σου φροντίδα και υγιεινή είναι σημαντικά.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα

Δημιούργησε ένα πρόγραμμα πριν το ταξίδι σου και κατέγραψε τι θες να δεις και να κάνεις στο ταξίδι σου.  Επίσης, αποθήκευσε μέρη στο Instagram και στο Tik Tok, κάνε μια λίστα στο google maps με τις τοποθεσίες που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον για μεγαλύτερη διευκόλυνση. Δυστυχώς, στην εποχή του covid πολλές πτήσεις και δρομολόγια ακυρώνονται ανατρέποντας το πρόγραμμα σου. Έχε κατά νου ένα plan B σε περίπτωση ακύρωσης ή αλλαγής ημερομηνίας της πτήσης σου.

Να έχεις ταξιδιωτική ασφάλεια

Το πιο σημαντικό κομμάτι σε ένα ταξίδι εκτός από όλα τα άλλα είναι η ασφάλεια. Για να ζήσεις την εμπειρία ενός ανέμελου και ξέγνοιαστου ταξιδιού, διάλεξε ένα από τα αξιόπιστα προγράμματα ασφάλισης της Anytime. Με την Αnytime το ταξίδι σου γίνεται ακόμα πιο ευχάριστο. Η ασφάλειά σου είναι το άλφα και το ωμέγα. Μπορείς να ασφαλιστείς ατομικά, αλλά και οικογενειακά. Ακόμη, τα παιδιά κάτω του 1 έτους έχουν εντελώς δωρεάν ασφάλιση. Ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς και λειτουργεί 24ωρη γραμμή υποστήριξης στον αριθμό 1010. Η διάρκεια της ασφάλισης είναι από 1 έως και 60 ημέρες και για τρεις διαφορετικούς προορισμού. 

Τέλος, μην ξεχνάς ότι έχεις ασφαλιστική κάλυψη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρεθείς. Ένα χαλαρό, χωρίς άγχη και ανασφάλειες ταξίδι, είναι μία από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορούμε να ζήσουμε!

© 2022 – 2023, Travel Vibe Crew. All rights reserved.

99

Travel Editor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.