Greece All Over Me

Κρήτη, 3 κορυφαίες εμπειρίες για λίγους

Κρήτη, πέρα από τα γνωστά, τι άλλο;

Έχοντας ζήσει στην Κρήτη 10 χρόνια συνολικά, θα πίστευε κανείς ότι την έχουμε εξερευνήσει απ’ άκρη σε άκρη. Κι όμως, υπάρχουν τόσα μέρη άξια επίσκεψης στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, που συνεχώς δοκιμάζουμε νέες εμπειρίες.

Θέλετε να μοιραστούμε κάποιες; Για όλους εσάς που το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο τις συνήθεις επιλογές, όπως το Ελαφονήσι και τον Μπάλο, ή τα Φαλάσαρνα και το φαράγγι της Σαμαριάς, να μερικές ιδέες!

Μονή και παραλία Κουδουμά

Στα νότια του νομού Ηρακλείου, μετά από αρκετά χιλιόμετρα στους κακοτράχαλους χωματόδρομους των Αστερουσίων Ορέων, φτάνετε στη Μονή Κουδουμά.
Δίπλα στην ομώνυμη παραλία, η φιλοξενία των μοναχών με τα κελιά, το φαγητό που μοιράζονται μαζί σας, αν το επιθυμείτε και η γαλήνια ατμόσφαιρα που κυριαρχεί, θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι είστε σε ένα πολύ τουριστικό νησί.

Tip: Μην πάτε Σαββατοκύριακο, μην πάτε στην γιορτή του μοναστηριού. Απολαύστε την ηρεμία του τοπίου δίχως την πολυκοσμία εκείνων των ημερών.

Φαράγγι Αγίου Αντωνίου (Πατσού)

Όχι μακριά από την πόλη του Ρεθύμνου βρίσκεται ένας τόπος με πλατάνια, τρεχούμενα νερά κι ένα φαράγγι πανέμορφο, όσο και σχετικά εύκολο στη διάσχιση. Εμείς το περάσαμε παρέα με τον μικρό μας εξερευνητή, ο οποίος μάλιστα περπάτησε το μεγαλύτερο κομμάτι μόνος του.

Το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου μέσα στο βράχο, το μονοπάτι που οδηγεί σε σημείο πανοραμικής θέας αλλά και οι σχετικά απότομες καταβάσεις σε λίγα σημεία μας άρεσαν πολύ! Εσάς; Δοκιμάστε και πείτε μας!

Φαράγγι των Νεκρών και κάτω Ζάκρος

Το Λασίθι ολόκληρο είναι λατρεμένος τόπος, πιστέψτε μας.

– Έχοντας διαβεί το φαράγγι που οδηγεί από την Άνω στην Κάτω Ζάκρο

– Έχοντας κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά της ανατολικής Κρήτης…

– Έχοντας θαυμάσει τα σπουδαία μινωικά ανάκτορα της Ζάκρου…

Συστήνουμε με το παραπάνω μία επίσκεψη στα μέρη εκείνα! Επιβλητική θέα και φιλοξενία από τις λίγες, εκτός αν επιλέξετε τη λίση της κατασκήνωσης, σαν και του λόγου μας.

Δείτε περισσότερα για εμάς και τα ταξίδια μας στο www.aktravelife.com
Ακολουθήστε μας στο Facebook Και στο Instagram.

© 2021, Α&Κ Travelife. All rights reserved.

Travel Editors at 12 | Website

Γεια σου! Είμαστε η Αλιόνα και ο Κώστας, μέλη του Travel Vibe από το 2019.

Είτε πρόκειται για ολιγόωρη εκδρομή, πεζοπορία, γνωριμία με ένα μικρό χωριό του τόπου μας, είτε για πολυήμερο ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο, αγαπάμε να ταξιδεύουμε και μετά να γράφουμε για τις εμπειρίες μας. Μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφτεί περίπου 50 χώρες. Πάνω από τις μισές με συνοδοιπόρο τον γιο μας, που γεννήθηκε το 2017 και από τον πρώτο μήνα της γέννησής του μας ακολουθεί παντού.

Λατρεύουμε τη φύση, το κάμπινγκ, τις πεζοπορίες και τα απλά πράγματα, μας αρέσουν όμως και κάποια ιδιαίτερα μουσεία, το περπάτημα στις πόλεις και μια αξιόλογη παράσταση. Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε αξιόλογο κατάλυμα, αν πραγματικά το θέλουμε.

Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, hostel, αλλά και σε πρόποδες ηφαιστείων στη σκηνή μας, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους.

Έχουμε μεγάλη αδυναμία στα οδικά ταξίδια. Έτσι, το 2019 αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε μια παύση στην επαγγελματική μας ζωή, και φύγαμε οδικώς από την Κρήτη μέχρι την Ισλανδία! 3 μήνες στο δρόμο μας έμαθαν πολλά και μας έδεσαν ακόμη περισσότερο σαν οικογένεια. Ήταν πραγματική περιπέτεια!

Στο Travel Vibe γράφουμε για τα αγαπημένα μας μέρη, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε στο πνεύμα του κάθε ταξιδιού και να δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές ή χρήσιμες πληροφορίες. Όλα τα ταξίδια τα σχεδιάζουμε και τα οργανώνουμε μόνοι μας, και θεωρούμε πως αυτό είναι και από τα πιο ευχάριστα κομμάτια της κάθε εμπειρίας.

Αν σας αρέσει το διάβασμα και θέλετε να βουτήξετε στις ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές ιστορίες μας, μπείτε στον ιστότοπό μας www.aktravelife.com.

Αν θέλετε να μας γνωρίσετε λίγο καλύτερα και να βλέπετε τα ταξιδάκια μας live στα stories, ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook. Πρόσφατα ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε και TikTok, πείτε ένα γεια! 🙂

#familytravel #naturelover #adventuretravel #roadtriplover #lowbudget

About

Γεια σου! Είμαστε η Αλιόνα και ο Κώστας, μέλη του Travel Vibe από το 2019. Είτε πρόκειται για ολιγόωρη εκδρομή, πεζοπορία, γνωριμία με ένα μικρό χωριό του τόπου μας, είτε για πολυήμερο ταξίδι οπουδήποτε στον κόσμο, αγαπάμε να ταξιδεύουμε και μετά να γράφουμε για τις εμπειρίες μας. Μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφτεί περίπου 50 χώρες. Πάνω από τις μισές με συνοδοιπόρο τον γιο μας, που γεννήθηκε το 2017 και από τον πρώτο μήνα της γέννησής του μας ακολουθεί παντού. Λατρεύουμε τη φύση, το κάμπινγκ, τις πεζοπορίες και τα απλά πράγματα, μας αρέσουν όμως και κάποια ιδιαίτερα μουσεία, το περπάτημα στις πόλεις και μια αξιόλογη παράσταση. Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε αξιόλογο κατάλυμα, αν πραγματικά το θέλουμε. Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, hostel, αλλά και σε πρόποδες ηφαιστείων στη σκηνή μας, ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους. Έχουμε μεγάλη αδυναμία στα οδικά ταξίδια. Έτσι, το 2019 αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε μια παύση στην επαγγελματική μας ζωή, και φύγαμε οδικώς από την Κρήτη μέχρι την Ισλανδία! 3 μήνες στο δρόμο μας έμαθαν πολλά και μας έδεσαν ακόμη περισσότερο σαν οικογένεια. Ήταν πραγματική περιπέτεια! Στο Travel Vibe γράφουμε για τα αγαπημένα μας μέρη, προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε στο πνεύμα του κάθε ταξιδιού και να δώσουμε κάποιες πρακτικές συμβουλές ή χρήσιμες πληροφορίες. Όλα τα ταξίδια τα σχεδιάζουμε και τα οργανώνουμε μόνοι μας, και θεωρούμε πως αυτό είναι και από τα πιο ευχάριστα κομμάτια της κάθε εμπειρίας. Αν σας αρέσει το διάβασμα και θέλετε να βουτήξετε στις ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές ιστορίες μας, μπείτε στον ιστότοπό μας www.aktravelife.com. Αν θέλετε να μας γνωρίσετε λίγο καλύτερα και να βλέπετε τα ταξιδάκια μας live στα stories, ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook. Πρόσφατα ξεκινήσαμε να ανεβάζουμε και TikTok, πείτε ένα γεια! :) #familytravel #naturelover #adventuretravel #roadtriplover #lowbudget

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.