Στο νησί της Αφροδίτης, στη Μήλο θα πας κατά κύριον λόγο για τις παραλίες. Είναι πάρα πολλές, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, και πολύ εντυπωσιακές. Επίσης αν είσαι λάτρης της περιπέτειας το νησί αυτό δε θα σε απογοητεύσει. Θα εξερευνήσεις τις περίφημες Κατακόμβες, θα κάνεις “αναρρίχηση” (στην παραλία Τσιγκράδο πας βασικά με σκοινί) ή scuba diving ή καγιάκ. Σίγουρα δε θα πλήξεις. Για να μη πούμε και για τα ηλιοβασιλέματα του νησιού που νομίζουμε πως συγκρίνονται επάξια με εκείνα της Σαντορίνης. LoansCashNetUSA
Εμείς, ως λάτρεις του καλού φαγητού, κάναμε την γαστρονομική μας έρευνα μας πριν πάμε στο νησί. Δοκιμάσαμε τρια διαφορετικά καφενεία- εστιατόρια και σας τα παρουσιάζουμε.
1. Εστιατόριο “Μέδουσα” στα Μανδράκια
Τα Μανδράκια είναι ένας γραφικός οικισμός με σύρματα- χρωματιστά σπιτάκια, στο εσωτερικό των οποίων οι ψαράδες φυλάσσουν τις βάρκες τους. Εμείς επισκεφτήκαμε πρώτα την παραλία του Φυροπόταμου για τις βουτιές μας και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς τα Μανδράκια.
Το καφενείο-εστιατόριο Μέδουσα, το μοναδικό στα Μανδράκια, έχει υπέροχη θέα πάνω στη θάλασσα. Κάποιες φωτογραφίες που είχαμε δει με χταποδάκια…να “λιάζονται” στον ήλιο μας οδήγησαν με κλειστά μάτια στην Μέδουσα. Και δεν απογοητευτήκαμε. Δοκιμάσαμε ξιφία σουβλάκι και μπακαλιάρο σκορδαλιά ως κυρίως πιάτα και μια σαλάτα και ήταν όλα πολύ γευστικά. Η εξυπηρέτηση, Σεπτέμβριο μήνα, ήταν σχετικά γρήγορη, και το προσωπικό ευγενικό. Πολύ καλή επιλογή αν αναζητάς κάτι διαφορετικό σε αυτήν την πλευρά του νησιού (βρίσκεται δίπλα σε Σαρακίνικο και Φυροπόταμο), ωστόσο έχει αρκετούς τουρίστες.
Τip 1: Στα μείον ότι χρεώνουν εξτρά (2 ευρώ) το λάδι που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι. Μπορείς να αρνηθείς ευγενικά και να το δώσεις πίσω.
Tip 2: Το μεσημέρι έχει αρκετό ήλιο προς τα τραπεζάκια που βρίσκονται πιο έξω, οπότε κινηθείτε προς το εσωτερικό της Μέδουσας. Επίσης αν βρεθείτε σε high season (Ιούλιο- Αύγουστο) ελάτε νωρίς το μεσημέρι ή αργά το απόγευμα.
2. Ταβέρνα “Ω Χαμός!” στον Αδάμαντα (παραλία Παπικινού)
Αυλίτσα λουλουδιαστή, καρέκλες καφενείου με διάφορα στιχάκια γραμμένα πάνω σε αυτές, σερβίρισμα σε πήλινα πιάτα και κουπάκια που πάνω έγραφαν “Ω Χαμός!” και ένας ιδιαίτερος κατάλογος με την ιστορία της ταβέρνας και του ονόματός της ( σε πολλές γλώσσες, τα παιδιά έχουν μεράκι λέμε!). Να μη παραλείψουμε και το πολύ εξυπηρετικό και ταχύτατο προσωπικό.
Όταν ξεκινήσαμε να τρώμε έγινε κυριολεκτικά “ΧΑΜΟΣ!’’ μιας και καταβροχθίσαμε τα φαγητά μας σχεδόν χωρίς να ανταλλάξουμε μια λέξη. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε είναι: αγριοκάτσικο στη χόβολη, μελιτζάνα γεμιστή, ρεβιθάδα, ‘’πιταράκια …της γιαγιάς’’. σαλάτα.. “του Χαμού”. Μια must επιλογή στη Μήλο!
Tip1: Tους καλοκαιρινούς μήνες θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο ή να κάνετε κράτηση.
Tip 2: Τα κρέατα και τα τυριά είναι όλα ντόπια και δικής τους παραγωγής (παραγωγής της οικογένειας).
3. “Μπακάλικον Γαλάνης” στον Τριοβάσαλο
Μπακάλικο στη Μήλο; Ναι, καλά διαβάσατε! Πρόκειται για ένα παραδοσιακό καφενείο με “άρωμα” άλλης εποχής που προτείνεται κυρίως για μεζεδάκια και τσιπουράκι το βράδυ. Είναι στον Τριοβάσαλο, πολύ κοντά στην Πλάκα, ακριβώς πάνω στον δρόμο και δίπλα στην εκκλησία του χωριού. Έχει μικρά πιάτα και χαμηλές τιμές, γι’ αυτό προτείνουμε να δοκιμάσετε όσα περισσότερα μπορείτε.
Εμείς δοκιμάσαμε χοχλιούς(μεγάλα σαλιγκάρια) στη χόβολη και ξετρελαθήκαμε! Επίσης απολαύσαμε χορταράκια, κολοκυθάκια, τηγανιά χοιρινή, συνοδεία με τσιπουράκι . Μας έφτιαξε τη διάθεση όχι μόνο το φαγητό αλλά και οι ευδιάθετοι νεαροί που μας εξυπηρέτησαν. Δυστυχώς είχαμε λίγες μέρες και δε προλάβαμε να πάμε και δεύτερη φορά.
Περισσότερα άρθρα και φωτογραφίες για ταξίδια μας στην Ελλάδα και στον κόσμο μπείτε στο blog μας https://www.zoudia.gr και ακολουθήστε μας στο instagram: @zoudiagr