Europe Stories Ισπανία

Las Fallas: Το φεστιβάλ που δεν ήξερες ότι υπάρχει

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Ισπανία; Κάποιες γρήγορες απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι: Βαρκελώνη, Μαδρίτη, ποδόσφαιρο (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης), τάπας, φλαμένκο και ταυρομαχίες. Σπάνια θα απαντήσει κάποιος τη Βαλένθια και ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα εκεί και είναι τα «Las Fallas». Τα Fallas από τις 30 Νοέμβριου 2016 βρίσκονται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και τον περασμένο χρόνο είχαμε την τύχη να τα παρακολουθήσουμε καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

Όταν μιλάμε για τα Fallas (φάγιας) εννοούμε εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, φαντασμαγορικά δημιουργήματα σε κάθε γειτονιά της πόλης, παρελάσεις με παραδοσιακές στολές, μουσική συνοδευόμενη με εντυπωσιακά φωτορυθμικά εφέ, φωτιές των μνημείων, φασαρία, ξέφρενα πάρτυ, παέγια, churros παντού, μοχίτο με 3 ευρώ, άφθονη μπύρα (cerveza), πραγματικά πάρα πολύ κόσμο και άπλετη διασκέδαση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για πέντε μέρες η πόλη δεν κοιμάται! Τα φάγιας είναι το γεγονός της χρονιάς και σίγουρα μια μοναδική εμπειρία για να ζήσει κάποιος τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του!

Ο όρος Fallas αναφέρεται τόσο στον εορτασμό όσο και στα μνημεία που καίγονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Στη Βαλένθια υποδέχονται την άνοιξη με τα Fallas καθώς ξεκινούν 15 Μάρτιου με αποκορύφωμα τη νύχτα της 19ης Μαρτίου. Πρόκειται για μνημεία σαν αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες και το κόστος των οποίων ανέρχεται σε πολλά χιλιάδες ευρώ. Το καθένα από αυτά βέβαια είναι σαν έργο τέχνης και θέλεις να τα παρατηρείς για αρκετά λεπτά. Αποτελούνται από ξύλο, γυαλόχαρτο και διογκωμένο πολυστερίνιο. Είναι τόσο εντυπωσιακά που σίγουρα θα ενθουσιαστείς.

Κάθε γειτονιά της πόλης έχει μια οργανωμένη ομάδα ανθρώπων, τους Casal Faller, που όλο το χρόνο εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα απο αυτά τα μνημεία, το επονομαζόμενο ως falla, τα συγκεκριμένα άτομα είναι επαγγελματίες με αρκετές δεξιότητες.

Τις ημέρες του φεστιβάλ η Βαλένθια είναι γεμάτη με Fallas, που υπολογίζονται περίπου στα 400. Τα Fallas συνήθως αναπαριστάνουν επίκαιρα θέματα, όπως πολιτικά, κινηματογραφικά και είναι κυρίως σατιρικά. Στο τέλος του φεστιβάλ ένα από όλα αυτά τα δημιουργήματα θα είναι ο νικητής που θα ανακηρυχθεί από συγκεκριμένη επιτροπή και θα βρεθεί στο μουσείο των las fallas στη Βαλένθια ενώ όλα τα υπόλοιπα θα καούν.

Συμβουλή από εμάς, εάν θέλετε να βρεθείτε σε αυτό το φαντασμαγορικό φεστιβάλ θα πρέπει να το οργανώσετε αρκετό καιρό πριν έτσι ώστε να βρείτε το κατάλυμα που σας ταιριάζει. Καθώς εκείνες τις ημέρες η πόλη είναι γεμάτη τουρίστες και οι επιλογές σας, την τελευταία στιγμή, θα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Βαλένθια οπότε η πτήση σας θα είναι με μια ενδιάμεση στάση. Συνήθως οι οικονομικότερες πτήσεις είναι διαμέσου Μιλάνου (αεροδρόμιο Μπέργκαμο).

Καλή Διασκέδαση (εγγυημένη)!

© 2019 – 2020, Dietitians Τravellers. All rights reserved.

Travel Editors at | Website

Γεια σου είμαστε οι Dietitians Travellers (ή αλλιώς η Γεωργία και η Ειρήνη).

H ονομασία μας προήλθε από το γεγονός ότι είμαστε και οι δυο Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι (Dietitians) αλλά και λάτρεις των ταξιδιών (travellers).

H ιστορία μας ξεκίνησε το 2017 όπου μετακομίσαμε στην Ισπανία για να εργαστούμε ερευνητικά σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ το 2018 βρεθήκαμε στην Γαλλία για τον ίδιο λόγο. Παράλληλα με την δουλειά μας είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε πολλές χώρες και πόλεις, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες θα άλλαζαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μια για πάντα.

Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να ταξιδέψουμε σε 12 χώρες και πάνω από 50 πόλεις σε Ευρώπη και Αφρική. Το ταξίδι μας δίνει ζωή, μας απελευθερώνει, μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουμε ανθρώπους με διαφορετικά βιώματα και διατροφικές συνήθειες.

Η ανυπομονησία για το ταξίδι, η προετοιμασία, οι νέες γεύσεις, η συνάντηση με το άγνωστο, οι εικόνες, η έμπνευση αλλά και οι παντοτινές αναμνήσεις που σου χαρίζουν τα ταξίδια δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα άλλο στον κόσμο.Η συναναστροφή μας με διαφορετικές κουλτούρες, κουζίνες αλλά και ανθρώπους μας ενέπνευσε να γίνουμε οι dietitians travellers!

Το 2022 η Γεωργία μετακόμισε στο Τορόντο του Καναδά ενώ η Ειρήνη έχει τη βάση της στην Αθήνα. Αν και σε διαφορετικές ηπείρους πλέον, αυτό δε μας εμποδίζει στο να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να μοιραζόμαστε εικόνες, βίντεο και σημαντικά tips από το κάθε ταξίδι.

Στα άρθρα μας θα βρεις πληροφορίες σχετικά με γευστικές εμπειρίες, μοναδικά φεστιβάλ καθώς και χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές ώστε να έχεις και εσύ ένα αξέχαστο ταξίδι. Η επιστήμη της διατροφης και του traveling συναντιέται στο προφίλ μας Dietitians Travellers.

#Wellness #Nutrition #Foodie #Healthylifestyle #Fitness

About

Γεια σου είμαστε οι Dietitians Travellers (ή αλλιώς η Γεωργία και η Ειρήνη). H ονομασία μας προήλθε από το γεγονός ότι είμαστε και οι δυο Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι (Dietitians) αλλά και λάτρεις των ταξιδιών (travellers). H ιστορία μας ξεκίνησε το 2017 όπου μετακομίσαμε στην Ισπανία για να εργαστούμε ερευνητικά σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ το 2018 βρεθήκαμε στην Γαλλία για τον ίδιο λόγο. Παράλληλα με την δουλειά μας είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε πολλές χώρες και πόλεις, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες θα άλλαζαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μια για πάντα. Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να ταξιδέψουμε σε 12 χώρες και πάνω από 50 πόλεις σε Ευρώπη και Αφρική. Το ταξίδι μας δίνει ζωή, μας απελευθερώνει, μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζουμε ανθρώπους με διαφορετικά βιώματα και διατροφικές συνήθειες. Η ανυπομονησία για το ταξίδι, η προετοιμασία, οι νέες γεύσεις, η συνάντηση με το άγνωστο, οι εικόνες, η έμπνευση αλλά και οι παντοτινές αναμνήσεις που σου χαρίζουν τα ταξίδια δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα άλλο στον κόσμο.Η συναναστροφή μας με διαφορετικές κουλτούρες, κουζίνες αλλά και ανθρώπους μας ενέπνευσε να γίνουμε οι dietitians travellers! Το 2022 η Γεωργία μετακόμισε στο Τορόντο του Καναδά ενώ η Ειρήνη έχει τη βάση της στην Αθήνα. Αν και σε διαφορετικές ηπείρους πλέον, αυτό δε μας εμποδίζει στο να συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε και να μοιραζόμαστε εικόνες, βίντεο και σημαντικά tips από το κάθε ταξίδι. Στα άρθρα μας θα βρεις πληροφορίες σχετικά με γευστικές εμπειρίες, μοναδικά φεστιβάλ καθώς και χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές ώστε να έχεις και εσύ ένα αξέχαστο ταξίδι. Η επιστήμη της διατροφης και του traveling συναντιέται στο προφίλ μας Dietitians Travellers. #Wellness #Nutrition #Foodie #Healthylifestyle #Fitness

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.